2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Pradžiai

Štai sukūriu blog'ą, skirtą talpinti mano rašytoms primityvioms, daugiausia Pascal programavimo kalba, programoms.
Pačiam įdomu, stebėti nors ir nedidelį, bet apčiuopiamą, mokymosi proceso progresą.

Informatikos mokiausi mokykloje, lygir 9-10 arba tik 10 klasėje; pamenu, nesimokiau jų 11-12 klasėse, nes buvo uždrausta imti per daug pamokų, tai nesutalpinau jos sau.

Po 12-os klasės keletą metų neturėjau kažkokių specialių, su informatika (programavimu) susijusių mokslų. Daugiau teko užsiimti gamtos, geografijos ir primityvaus lygio elektronikos mokslais.

Praėjus 4 metams po vidurinės mokyklos baigimo, t.y. 2010 rudenį, įstojau į VU MIF'ą, pasirinkęs su programavimu susijusią specialybę. Tad per 1,5 semestro laiką, šiek tiek pagerinau savo žinias bei įgūdžius programavime.

Prieš stojant į programistinę specialybę, tais 6-iais "neprograminiais" metais, vistiek mėgdavau karts nuo karto, prisiminti (kad neužmirščiau) programavimo pamokas, ir suprogramuoti nesudėtingą vieną kitą programėlę, kartą per metus ar porą metų.

Jau įstojus į programistinę specialybę, teko pasimokyti tokių dalykų, kaip Kompiuterių architektūra (programavimas Assembleriu), Informatika (programavimas Pascal'iu (ir truputėlį C arba C++, jeigu gerai sekasi)), pavasario semestrą - algoritmai ir duomenų struktūros (irgi Pascal'io aplinkoje), bei Objektinis programavimas (JAVA kalba).

Turiu konstatuoti, kad programuoti einasi nelengvai, savo specialybės grupėje esu apie viduriuką ar kiek žemiau.
Nepavyko paragauti C ir C++ kalbų, nes net su Pascal'io kalba neatsiskaičiau visų praktikos darbų (sunkiausios temos: rodyklės, sąrašai), šiek tiek tam įtakos turėjo sirgimas.
Kompiuterių architektūrą atsiskaičiau 5-tui, tai yra žemiausiam patenkinamam pažymiui. Iš 3 praktikos programų, atsiskaičiau viso labo tik vieną (pirmą), vėluodamas 2 mėnesius, ji buvo padaryta su klaidomis, ir dėstytojas kuris ja naudojosi (tikrino ją), pakabino Linux'us. Teko rankiniu būdu restartuoti PC. Assembleris - man asmeniškai - sunkiai įkandamas; Padėtį išgelbėjo tik kontroliniai darbai, kuriuos sudarė pagrinde aritmetika.
Pavasario semestre atsiskaitymai daugiau vyksta ant lapų, t.y. reikia rankomis atlikti tai, ką atlieka programa atmintyje, t.y. atlikti įvairius algoritmus, rūšiavimo algoritmus, medžius ar pnš.
Sunkesnis dalykas yra JAVA. Prieš porą mėnesių poromis buvome gavę suprogramtuoti kompiuterinį žaidimuką, pavyzdžiui, kartuves, memo, kryžiukus-nuliukus ar pnš. Tačiau, per tuos 2 mėnesius, su savo poros ne ką už mane protingesne puse, nieko nesuprograminom, kadangi JAVOS neperprantam, sunkiai virškinam. Skaitau apie šią kalbą iš bibliotekos paimtos nelabai aiškiai parašytos knygutės ir klausau paskaitų, tačiau nelabai įkertu ir kol kas nepatinka ta objektinė ar objektinio programavimo logika... bent jau kol kas.
O Pascal'is kol kas išlieka "gimtoji" programavimo kalba, nors ir labai kritikuojama, kaip lėta, ir niekieno (iš programuotojų specialistų) nenaudojama...

Taigi, jeigu kažką parašyti, tai kol kas moku tik su Pascal'iu. Ir dienoraštyje pateiksiu iki šiol parašytas programėles ir tikslią/apytikslę parašymo datą.

Toks būtų įvadas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą